maanantai 7. tammikuuta 2013

Järkkärityypit, hoi!

Te ihmiset joilla on järkkäri, minkälainen kannattaa ekaks ostaa? :) Ja onko väliä mistä sen hommaa? Onko jotain, mitä erityisesti kannattaa ottaa huomioon?


13 kommenttia:

 1. Minä tilasin eilen itelle tämän

  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=703654&partNumber=5398433++malli&shopId=19652&compartmentId=20160&categoryId=20682&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay

  ikinä ei ole järkkäriä ollut mutta parempia kuvia haluttaa saada. :D Ja onhan tuo alottelijalle kuulema hyvä, ainakin kaverini suositteli tätä kameraa, ja nyt sattui hyvä tarjous olemaan. Sitten kun osaa enemmän niin ostaa erilaisia objektiiveja ja salama juttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normi pokkarilla otetut kuvat on nii surkeita. Ei voi ees verrata järkkärillä otettuihin! :)
   Niimpä. Tässäki asiassa varmaan käy niin, että nälkä kasvaa syödessä :D Sisko ainakin jo varoitteli, et varmasti tulee ostettua myöhemmin just erilaisia objektiiveja :D

   Poista
 2. Canon 650D, 1100D on hyviä ekoja. :-)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa muuten ostaa vain runko, eikä tota 15-85mm perus putkea. Rungon kaveriksi sitten joku oikeasti hyvä putki, vaikka se olisi hieman kalliimpi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :)! Saisin siskolta sen kameran perus putken, kun ite on ostamassa uutta. Mut pitääpä miettiä, jos hennois heti ostaa kunnon putken!!;)

   Poista
 4. Canon 1100D:tä suosittelen myös! Mulla ihan se perusputki siinä ja kyllä sillä pärjää ainakin alkuun :) Lisäsalamaa ite haikailen näin pimeänä vuodenaikana, mut kunpa rahatilanne antaiskin periksi >:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canonin kannattajia täällä:)) En oo mitenkää merkkiuskollinen, et sinänsä sama onko Canon vai Nikon kyseessä. Mietitään, mietitään :D

   Poista
 5. Heippa, mun mielestä Canon 600D on hyvä, se on joillaki ammattilaisillaki käytössä mut sopii erinomaisesti aloittelijoillekki!! :) ja jos valitsee Nikonin ja Canonin väliltä, nii ehdottomasti Canon, niihin on saatavilla paljon enemmän lisäosia!! :)
  t: Canon 600D:n omistaja:)

  VastaaPoista
 6. Itsellä Nikon ja tykkään valtavasti! Todella helppo käyttöinen ja itsellä tuli ostaessa lisäsalama mukaan ja pääsi yhdellä Nikonin valokuvaus kurssille ilmaiseksi (arvo olisi muuten ollut n.100e paikkeilla, jos muistan oikein) ja siellä sai hyödyllistä tietoa paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, kummankohan otan sit... Canonia ollaan enemmän suositeltu, mutta siskol on Nikon, nii voitais sit yhes sen kans vaihdella lisäosia ym.:))

   Poista
 7. Itellä on sonyn järkkäri ja oon kyllä kovasti tykänny! Ainoo huono puoli siinä on, että sonyn omat obut yms on kalliimpia kun esim canoniin tai nikoniin, mutta ite oon sitten hommannu minoltan ja sigman lisäputkia jotka on halvempia :) ja noita lisäputkiahan kannattaa koittaa metsästää käytettynä esim huuto.netistä. Mun isä on maailman kovin tarjoushaukka ja on nyt onnistunu sieltä huutaan itelleen kaks järkkäriä (toisessa takuutakin jäljellä vielä vuosi! + about 10 objektiivia + pari salamaa + muutama jalkaa alle tonnilla yhteensä. Laskettiin, että jos ois kaikki uutena ostanu niin rahaa olis kulunu helposti useempi tuhat euroo :) Eli siis, jos ei oo pakko saada ihan tuliterää, niin kannattaa nähä vähän enemmän vaivaa, odotella vähän ja kattella jos tulis joku hyvä halpa vastaan käytettynä :) jos kameralla on otettu alle 10 000 kuvaa, niin se yleensä on vielä ihan uuden veronen, reilusti yli 100 000 kuvaa otetuilla kameroilla alkaa sitten tuleen kalliit kennon vaihdot yms pikkuhiljaa vastaan, eli ne sitten taas kannattaa jo skipata :)

  Jos kuitenkin liikkestä haluut ostaa, niin suosittelen lämpimästi verkkokauppa.comia, siellä toimii takuujutut ihan loistavasti! Lisäks sieltä saattaa saada kaupan päälle kalliimmissa ostoksissa jotain, ite sain järkkäriin kaks 8gigan muistikorttia :) Gigantista taas saa yleensä helposti alennusta ja markkinoiden halvimmalla (ostin kameran joka siellä makso 389e, mutta kun näytin niille netistä, että saman kameran saa toisaalta 312e hintaan, myi ne sen mulle sillä 312eurolla ;)), mutta siellä tuppaa kuulemma takuu ja huoltojutut vähän tökkiin ellei ota sitä lisävakuutusta tuotteilleen, mikä maksaa n50-100e /vuosi, riippuen vähän tuotteen arvosta.
  Toivottavasti tästä kilometrikommentista oli jotain hyötyä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kilometrikommentistasi ;)! Tuli uutta tietoa ja asioita, joita en oo aatellutkaan :)!

   Poista